1/5/08

Γυρίσματα Eden Is West, Κώστας Γαβράς


1η Μαϊ 2008. Παρίσι. Με την ευκαιρία της εργατικής πρωτομαγιάς και τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον γαλλικό Μάη πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση στην Place République και πορεία προς την Nation. Κυρίαρχο στοιχείο της φετινής πορείας και με αφορμή την αυστηρή μεταναστευτική πολιτική του Nicolas Sarkozy (που επισφραγίζεται μάλιστα με την ίδρυση Υπουργείου Εθνικής Ταυτότητας και Μετανάστευσης), ήταν η παρουσία πολλών μεταναστών (sans papiers) οι οποίοι ζούν επί χρόνια στη χώρα και συναντούν την άρνηση του κράτους στη χορήγηση της άδειας παραμονής, και απειλούνται πλέον με απέλαση.

Με το θέμα της μετανάστευσης στη σύγχρονη εποχή ασχολείται και η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά, Eden is West (ελληνικός τίτλος: Παράδεισος στη Δύση), τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο στενός φίλος του blog Κωνσταντίνος Κappa, θαυμαστής και γνώστης των ταινιών του Κώστα Γαβρά, βρέθηκε σήμερα στα γυρίσματα κοντά στην Gare de Lyon και μοιράζεται μαζί μας κάποιες φωτογραφίες και βίντεο.

Σίγουρα θα έχετε διαβάσει κάτι για την ταινία, οι 2inthesoup λοιπόν πάνε ένα βήμα παρακάτω και σας προσφέρουν τις πρώτες εικόνες μιας παραγωγής για την οποία ο σκηνοθέτης θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά και γυρίσματα στην Ελλάδα. Μετά το εξαιρετικό Le Couperet (2005) περιμένουμε φυσικά με ανυπομονησία τη νέα δημιουργία του ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: